Rabu, 24 April 2013

Kelemahan Teknologi Terkini

ASSALAMMUALAIKUM!
SELAMAT SEJAHTERA!!  :) 

Bismilahirrahmanirrahim.Bagaimana hari kalian?Okay tak?Siti harapkan okay sahaja ye?Sekarang ni,siti tgh sedih dengan template edit blog ni.Siti tk tahu mana nk cari tick widget expand,kalau benda tu tk ada macam mana Siti nk edit blog Siti?Dh lah bnyk kod hilang,itu yg merungsingkan Siti sebenarnya :/

Kalau ada blogger yg sudi tunjukkan dimana tick widget expand tu,tolong bg tahu eyh?Siti perlukan sangat pertolongan kalian.Hari tu ada yg tlg siti carikan balik kod tu,dh jumpa.Tapi lupa nk tnya dkt tick widget expand nya.Oh my bad :/



It's okaylah,now siti nk cerita pasal keburukan teknologi terkini.Dahulunya telefon bimbit diguna untuk menelefon/menghantar msg kepada org yg jauh SAHAJA.Kini,telefon bimbit telah banyak fungsinya seperti,internet,Whatsapp,WeChat,msg/telefon(pastinya boleh).Kalau diikutkan semua ni penting untuk zaman teknologi moden ni,yes Siti sangat akui yg Siti pun perlukan semua ni untuk connect dengan kawan Siti dgn cara percuma(guna wifi) hihi.(Terserlah kedekutan Siti) HAHA

Tetapi yg Siti kecewa dengan sesetengah PENGGUNA teknologi sekarang ialah apabila keluar bersama-sama rakan,family mereka akan kerap menggunakan teknologi mereka(sesetengah ye bukan semua).Secara jujur Siti cakap,hari tu Siti ada makan dekat Restoran dkt e@curve,kebetulan ada family(tak adalah family sangat),ada seorg anak perempuan,anak lelaki and seorang ibu.Ada yg mengecewakan,mereka breakfast bersama-sama,tetapi malangnya si ibu hanya memegang iPhone nya,si anak perempuannya pun sama,cuma anak lelakinya sahaja yg makan.

Bukankah pertemuan seprti itu seharusnya bermula dengan senyuman.Bagi Siti lah mcm tk best nk makan dgn family kalau mcm tu.Jujur Siti cakap,kalau ada kawan2 Siti or Siti sendri pergi makan dengan family,Siti akan suruh diorg makan dulu baru text dgn Siti,sebab Siti tk suka kegembiraan makan dengan family tergugat dengan TEKNOLOGI!.Come on,tak kan lari punya korang punya gadget tu,tetapi saat manis dengan family akan hilang,pergi macam tu je kalau korang sendiri tk try nk appreciate kan?

Fikirlah,mungkin ada family/kawan anda yg terasa tetapi malas nk tegur.Ni pendapat Ikhlas Siti,lain org lain pandangannya,so kita boleh discuss secara berjemaah pasal ni. :D Apabila sahabat atau keluarga kita bercakap dengan kita adalah lebih elok untuk kita memandang matanya,meletakkan gadget kita ketepi,meminjamkan telinga untuk mendengar dan memberikan pendapat dengan menggunakan mulut.

P/S:Moga bermanfaat,berikan pendapat anda ye :) Thanks for reading.Ini adalah pendapat Siti,tiada kaitan antara yg hidup atau pun mati.
 

2 Orang Berjaya mengetahui kisah DukaKu:

||aLeaSaRa|| berkata...

morning siti..tutorial ni kak lea baru je buat khas utk siti ^-^

http://born2touchurheart.blogspot.com/2013/04/tutorial-2013-new-blogger-templates.html

siti berkata...

@||aLeaSaRa|| awww terharu sgt :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2013 Reserved to Siti

Edited by Cik Amal