Jumaat, 31 Mei 2013

10 Fakta Nak Tahu Dia Seorang KAWAN BAIK

ASSALAMMUALAIKUM!
SELAMAT SEJAHTERA!! :)

Bismillahirrahmanirrahim.Alhamdulilah,kita masih ada di sini lagi hari ini.Walau apa pun keadaan kita,hendaklah bersyukur.Okay mulakan hari ini dengan senyuman dan ketenangan.

Okay,now nak cerita mengenai Fakta kawan baik.Ini adalah pandangan Siti sendiri,berdasarkan perangai kawan-kawan baik Siti.Siapa rasa dia kawan baik Siti,Angkat tangan! Hahaha,Okay let's start,oppsss before that,you must take a breath :)

Okay,let's go :-

1-Awak try hantar mesej "Call Aku jap,urgent!",kalau dia call awak maknanya dia tak nak benarkan awak keseorangan. (Walau pun tak adalah urgent sangat)

2-Awak hadapi masalah,dan update pasal kekecewaan awak dkt fb/twitter/blog.Awak tengok dia perasan tak kekecewaan awak itu.

3-Awak cuba kongsikan masalah awak,dan minta pandangan dia,kalau dia beri maknanya dia memang kawan yg baik.

4-Dia tak pernah malu nak mengaku awak kawan baik dia walaupun awak tak secantik/sehandsome/sehot/sesenang/sepandai dia.

5-Dia selalu marah tindakan awak yg dia rasa kurang betul dan tidak baik untuk awak.

6- Dia orang yg selalu menangis bila awak berada dalam kesakitan yang amat sangat (dalam hospital lah maknanya)

7-Dia menganggap awak adalah sebahagian dalam keluarga dia.

8-Dia TAK pernah kisah langsung mengenai latar belakang keluarga awak atau siapa awak sebelum ni.

9-Dia tak pernah lupakan awak,walaupun awak berada jauh beribu-ribu batu daripada dia.

10-Dia cemburu bila awak lebihkan kawan lain daripada dia, (Ingat couple je ada cemburu,kawan pun ada tau) hehe


Credit to :En.Google

P/S:Itu je yang dapat Siti kongsikan,lain orang lain caranya untuk detect siapa kawan baik dia.Semua ni Siti ambil daripada pengalaman Siti sendiri.Kalau rasa nak try,boleh lah tengok karakter kawan awak tu mcm mana ;) Happy Friday :D

1 Orang Berjaya mengetahui kisah DukaKu:

Sha My heart berkata...

Sha ada kawan baik.
Alhamdu lillah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2013 Reserved to Siti

Edited by Cik Amal