Ahad, 1 April 2012

Sebab Aku Sayang Family Aku....

ASSALAMMUALAIKUM!
SELAMAT SEJAHTERA! :)

hye kawan2 salam April.....
1/4/12 wah cepatnyer bulan April masuk kan?
bermakna ada lagi 7 bulan lagi aku nak SPM....
sangat berdebar-debar nie huhuhuh....
ok berbalik pada title tersebut....
wah ayat aku kan..sangat skema ngehngeh hahahaah...

sebenarnyer nak sayang family nie tak de sebab....
tapi aku nak tujukan kat mereka-mereka yang lari daripada rumah...
aku tak setuju betul dengan diorang yang lariii rumah....
macam apa ntah =,=...
haishhhhh meyh kita bukak mata sama-sama.....
tapi ini daripada sudut pandangan mata aku tau...:)

sebab2 aku sayang family aku ialah :-

1-aku respect mak aku sebab daripada aku dalam perut selama 9 bulan 10 hari,mak tetap menjaga aku sampai aku hampir menginjak usia 17 tahun...ntah apa alahan yang mak aku dapat masa mengandungkan aku..mesti sakit...jadi kenapa masih nak lari lagi..??
2-bila aku lahir...orang pertama yang membelai aku..yang bagi kasih sayang kat aku ialah FAMILY ..
mereka terima aku seadanya...mereka tak ada pun campak aku kt tong sampah walau cam ne pun keadaan aku...
3-bila aku sakit,ayah bersusah payah bawak aku ke klinik...biar apa pun terjadi ayah akan pastikan anak-anak dye sihat...biarpun hakikatnyer dye penat...bwak aku ke klinik...
4-aku ingat lagi masa aku kecik2...ayah selalu ikut pergerakan ayah untuk solat..biarpun tak faham...tapi aku tetap ikut jugak..dan bila aku besar aku faham apa itu solat :")
5-mereka sanggup bersusah payah menyekolahkan aku...daripada aku tadika sampai ke sekolah menengah...
biar apa pun terjadi yang penting sekolah...
6-kakak aku sentiasa ada kat sisi aku..mendengar masalah aku...biarpun kami bergaduh,tak bertegur sapa tapi dye tetap ada bila aku perlukan...
7-abang-abang aku..bilaa aku malas nak naik bus ke mana-mana..diorang akan jemput aku...walaupun hakikatnyer kena paksa dgn mak aku :P tapi diorg tetap menyusahkan diri jemput aku...
8-bila nak pinjam sesuatu adik aku jadi mangsa...boleh gak aku buli hahahaha..sebab dye bongsu...
9-biarpun tak selalu berjalan-jalan dengan keluarga..tapi aku rasa bahagia..bahagia sebab apa?sebab mak dengan ayah dah bagi kasih sayang sepenuhnyer...aku lebih selesa berada di rumah sebab aku rasa rumah nie buat aku bahagia....

#so aku rasa... x ada sebab korang2 yang lari rumah tuh lari rumah...lelaki yang korang konon2 sayang tuh jaga korang macam mak n ayah korang jaga ker?biar susah dengan mak ayah..jangan susah dengan lelaki yang belum tentu suami kita..Tolong larh jangan malukan family kita....aku cakap nie pun nak nasihatkan diri sendiri sebenarnyer...bukan senang nak mendidik kita...pikir jer positif pasal mak n ayah kita...jangan biarkan airmata mereka menitis kerana rindukan kita...:)

ILOVEYOU MY FAMILY...
YOU MAKE MY LIFE PERFECT :)



2 Orang Berjaya mengetahui kisah DukaKu:

Zie Madini berkata...

tu la kan. mcm apa entah dorg yg lari dari umah tu. menyusahkan mak pak je. huh! sama lah dgn zie...tak setuju ssgt dgn tindakkan stupid tu

siti berkata...

@Zie Madini yeah! akhirnyer ada jgk orang yang setuju dgn ct...mmg tindakan paling stupid la

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2013 Reserved to Siti

Edited by Cik Amal